L'Olivella

 

L'Olivella - producent fra Lazio i kombineret ØKO/konventionelt landbrug

L'Olivella er grundlagt i 1986, af vinmagerne Umberto Notarnicola og Bruno Violo fra hhv. Puglia og Piemonte. Begge var tiltrukket af det bjergrige landskab syd for Rom, og de mener, at de vulkanske jorde i området er ideelle for vinproduktion.


Kun deres hvide Frascati hvidvin er økologisk. Til gengæld producerer de økologiske fødevarer som olie, oliven og vindruer af forskellige typer (bl.a. Malvasia, Bombino og Cesanese).


Deres røde vine er ikke klassificeret økologiske, dvs. de har ikke detgrønne EU ECO blad mærkat. Jeg har dog alligevel valgt at tage deres ikoniske "<Cesanese" vin hjem, der er en stor og tung vin der minder om "Puglias power vine", samt ikke minds Racemo rosso, der er en vin der er produceret til at kunne gemmes. Det er her Piemote inspirationen kommer ind i produktionerne.