Rødvine

Corte Bravi AMARONE Della Valpolicella DOCG Classico 2017 - Kr. 315


"Ruffiano" eller forførende på dansk. Det er Andreas beskrivelse af Amaronen, den absolutte topvin fra Corte Bravi. De bedste druer, fra de bedste stokke. Tørres i to - tre måneder inden presning, så sukkeret er højt koncentreret i saften, derfor også den høje alkohol procent.


Druesammensætningen er 40% Corvinone, 40% Corvina, 15% Molinara and 5% Rondinella.


Tør, men har sødme og balanceret vanilie. Rubinrød farve. Blommer, kirsebær og lidt chokolade i næsen. Balancerede taniner.


Drik den ved 18 grader, og server den f.eks. til rødt kød, stuvninger og moden ost. Andrea siger - "til særlige lejligheder og til mennesker der er vigtige for dig".

 

Vinen holder 16,0% alkohol.

Corte Bravi DOC Valpolicella Classico Superiore 2018 - Kr. 159


Valpolicella classico superioren er også en vin "over" hverdagsniveau, hvis du spørger en italiener. Dette er en stor vin med power og elegance i kombination.


Druesammensætningen er 15% Oseleta, 40% Corvinone, 45% Corvina and 5% Rondinella


Vinen har en del syre, som især kommer fra Oseleta druen. Intens rubinrød farve med lilla noter. Duften har blomme, hyldebær og solbær. Samme elementer kommer i smagen der kommer med fuld styrke og er vedholdende. Importørens noter fra første med med vinene er "virkelige virkelige virkelig lækker vin :-)"


Drik den ved 15 - 18 grader, og server den f.eks. til grillet kød, kraftige grøntsagsretter og moden ost. Det er sjældent jeg anbefaler dekantering, men lige præcis denne, vinder en del i især "næsen" ved dekantering med iltning forinden servering. Vinen bliver mere rundet af at have være åbent noget tid, gerne 4 - 5 timer.

 

Vinen holder 13,5% alkohol.

Corte Bravi DOC Valpolicella Classico 2019 - Kr. 105


Valpolicella classico er så hverdagsvinen, hvis du spørger en italiener. Dog en fortræffelig en af slagsen. Vinen er tør, let og "ukompliceret" at drikke.


Druesammensætningen er 50% Corvinone, 35% Corvina and 15% Rondinella.


Vinen er tiltænkt som en vin du nyder til den mere hverdagsagtige mad.

Farven er livlig rubinrød med amarantnuancer. I næsen kommer dufte af jordbær og kirsebær frem med noter af hindbær. I munden opfylder de røde frugter forventningerne til aromaerne. Den apetitelige og sprøde smag gør den til en behagelig vin, velegnet til mange lejligheder.


Drik den ved 12 - 15 grader, og server den f.eks. til pasta, suppe fisk og traditionel italiensk antipasti.

 

Vinen holder 12,5% alkohol.


Corte Bravi SCATO - IGT Verona 2020 - Kr. 125


Scato'en er en anderledes vin på en rigtig god måde. Den er let, frisk, tør og behagelig på samme tid. Vores anbefaling er, at den er god kølig på en sommerdag, bare fordi du fortjener et glas;-)


Druesammensætningen er 100% Corvina.


Livlig rubinrød farve med skarlagenrøde nuancer, noter af jordbær og ribs opfattes på næsen. I munden vender de røde frugter og krydderier tilbage. Frugten og smagen gør den til en frisk og sprød vin, "at bide" i behageligt selskab.


Drik den ved 10 - 12 grader. Fuldstændig og fleksibel vin. Perfekt til pålægsforretter, pastaretter med milde saucer og velsmagende supper, men også behagelige til spidskål eller stegt hvidt kød eller til halvlagrede oste.


Vinen holder 13,0% alkohol.

Collepazzo 2019, DOC Cesanese di Affile, Olevano Romano, Lazio - Kr. 99


100% Cesanese di Affili druer, lagret 10 måneder i cement tanke, 6 måneder på flaske. 13,0% alkohol.


Det her er en helt unik rødvin, som vi tvivler på, at du har smagt noget lignede af andre steder, men den kræver også noget af dig. Det er en naturvin, dvs. produceret uden nogle tilsætningsstoffer af nogen art, dermed også vegansk (indeholder dog sulfitter). Gæren kommer fra druen, som igen kommer fra markens perfekte balance imellem urter, afgrøder og dyreliv. Vinen kommer fra Lazio, ca. 80 Km. sydvest fra Rom. Den er lavet 100% på Cesanese druen, samme druer og samme marker som blev brugt tilbage i Romerriget.

 

Vinen er tør med en let perlende fornemmelse på tungen. Smagen er er fuld af blomme, rosin og frugtnoter fra brombær, blomme og let vanilje. Let til middel tannin og let syre. Lang eftersmag, som bliver hængende med mad. Duften er kirsebær, blomme og sveske, og helt ærlig, så har den også lidt stald!

 

Vinen er lagret 10 måneder i cementtanke, så den kan ånde imens den gærer, herefter 6 måneder på flaske. Vi har årgang 2019 på lager. Vinen er en udpræget madvin, prøv den til nybagt pizza, det vil du ikke fortryde, den er vanedannende.


Càlitro 2019, DOC Cesanese di Affile, Olevano Romano, Lazio - Kr. 119


100% Cesanese di Affili druer, lagret 11 måneder i træfade, 11 måneder på flaske. 14,5% alkohol.

 

Dette er også en naturvin produceret uden nogle tilsætningsstoffer af nogen art, dermed også vegansk (indeholder dog sulfitter). Gæren kommer fra druen, som igen kommer fra markens perfekte balance imellem urter, afgrøder og dyreliv. Vinen kommer fra Lazio, ca. 80 Km. sydvest fra Rom. Den er lavet på 100 % på Cesanese druen, samme druer og samme marker som blev brugt i Romerriget.

 

Smagen er med tydelig garvesyre tidligt i smagsoplevelsen, men også med en god frugtsyre. Vinen er relativt tør, med både solbær, nelliker og sveske i smage. Den lange eftersmag er lidt bitter. Farven er rubinrød med et brunligt skær. Duft af rosin og hindbær, meget frugtagtig samt med noter af nelliker og tobak. Vinen er lagret 11 måneder i kastanjefade, hvilket har rundet smagen på en neutral måde.

 

Vi har årgang 2019 på lager. Den er god til kraftige madrette fra den mellemøstlige køkken, men også god bare at nyde.



Neccio 2019, DOC Cesanese di Affile, Olevano Romano, Lazio - Kr. 119


100% Cesanese di Affili druer, lagret 11 måneder i træfade, 11 måneder på flaske. 14,0% alkohol.

 

Vinstokkene sat i rød vulkansk jord.

 

”Dusty, funky, tasty” lyder en af Vivino anmeldelserne af denne vin, og det passer fint. Medium kraftig, til den tørre side, medium syre og balancerede tanniner. Har som sine brøde masser af røde bær i næse og smag, men lidt mere elegance, måske fordi vinstokkene kommer fra den vulkanske jord.

 

Vi har årgang 2019 på lager. Den er god til kraftige madrette fra den mellemøstlige køkken, men også god bare at nyde.




Spino årgang 2018 – Rød DOC (Barbera del Monferrato) – Kr. 160


Denne vin er fra de yngste vinstokke på gården, som et plantet i 2005. Den er 100% på Barbera, og er ifølge Alberto der laver vinen, yderst velegnet til at blive åbnet efter en lang arbejdsdag, og så ”følge med en” resten af dagen, evt. blot sammen med godt brød og salami. Stokkene vokser i tung lerjord, og rødderne stikker dybt for at hente mineraler og vand.

 

Vinen har en mørk rød farve med lilla noter. Den har gæret 2 år i ståltanke, og herefter et år i brugte ege-Tonneaux.

 

Duften er frugtig, med tydelige søde bær som hindbær og solbær. Den lidt gærede duft af vindruer er også tydelig.

 

Vinen er trods sin unge alder en ”full bodied” rødvin, med en stor frugtig fylde i munden og en let bitter eftersmag.

 

Vinen holder 15% alkohol og bør drikkes ved 18 – 20 °C, dog sætter vi stor pris på vinen når den drikke ved stuetemperatur, op til 21 °C

La Bocassa årgang 2017 – rød DOCG (Dolcetto d’Ovada Superiore “Bocassa” D.O.C.G) – Kr. 150


Dette er jf. vinbonden (Alberto) selv, den mest ikoniske vin fra vingården. Vinen er lavet på 100% Dolcetto, og er et meget seriøst bud på at give denne drue sit oprindelige ry og rygte igen, som en seriøs rødvinsdrue (der ellers står i skyggen af Nebbiolo og Barbera i Piemonte). Den er også et bevidst forsøg på at vise, at naturvin kan gemmes lige så længe som konventionelle vine, og fortsat udvikler sig positivt i flasken. Det er den første DOCG på 100% Dolcetto fra regionen (Monferrato).

 

Vinen har en flot dyb mørkerød farve. Den første lagring er sket over 2 år i egetræsfade, hvorefter den er modnet i 5 år på flasker, inden den sendes i handlen.

 

Smagen er moderat tanninpræget, og tør. Den har klart præg af blomme og kirsebær, men også et præg af jord, især i eftersmagen hvor også en let bitterhed fremtoner sig.

 

Vinen holder 16% alkohol og bør drikkes ved 16 – 18 °C


Le Carline Cabernet Franc DOC Venezia - Kr. 95

Super lækker økologisk rødvin fra 2020. Vinen er gæret på stål indtil den er tappet i flasker. Farven er klar rubinrød. Duften er fuld af frugt, citrus og passionsfrugt dominerer, men nelliker og syd-europæsik sommer/jord er også fremtrædende i bouquet'en.

Smagen er fyldig og let sødmefyldt. Smagen er fyldt af frugt og har kun lette tanniner. Vinen har en let bitterhed i eftersmagen. Citrus og varme krydderier er markante i smagen.

Drik den ved 18 grader, og server den f.eks. til grillet kylling, eller fyldige salater eller måske en vegetarlasagne. Prøv også at drikke den ved 12 grader, det giver vinen nye perspektiver:-)

 

Vinen holder 13% alkohol.

Le Carline Veneto Orientale IGT - Kr. 145

"Full bodied" økologisk rødvin fra 2015 på et mix af Merlot, Cabernet Franc og Refosco. Vinen er lagret to år på egetræsfade indtil den er tappet og færdiglagret i flasker. Farven er dyb mørk rød. Duften er fuld af vanilie og nelliker

.

Smagen er fyldig og sødmefyldt. Smagen er også kraftfuld og fyldt af frugt og har middel tanniner. Vinen har en let bitterhed i eftersmagen.


Drik den ved 18 grader, og server den f.eks. til rødt kød, grillede retter og moden ost.

 

Vinen holder 13,5% alkohol.

KONVENTIONEL! L'Olivella <Cesanese 2020 IGT - Kr. 110

Kraftfuld rødvin på 100 % Cesanese druer. Lagret 12 måneder på egetræsfade. Producenten (L'olivella) har et mix landbrug af konventonel og økologisk. Denne vin er ikke klassificeret økologisk.

.

Smagen er fyldig, varm og tør med god grundsødme. Balancerede tanniner. Vanilie og frugt i både smag og eftersmag


Drik den ved 16 grader, og server den f.eks. til rødt kød, grillede retter og moden ost. Også pragtfuld at drikke uden yderligere tilbehør.

 

Vinen holder 14,0% alkohol.

KONVENTIONEL! L'Olivella Racemo Rosso 2019 IGT - Kr. 69

Kraftfuld rødvin på 60 % Cesanese og 40% Sangiovesa druer. Lagret 8 måneder på egetræsfade og herefter 6 måneder på flaske, inden den sendes på markedet.. Producenten (L'olivella) har et mix landbrug af konventonel og økologisk. Denne vin er ikke klassificeret økologisk.

.

Kraftig men alligevel sofistikeret og elegant vin. Mere blød og rundet en "<Cesanesen" er, men alligevel med markant frugt og tanniner tilbage på tungen.


Drik den ved 16 - 18 grader, og server den f.eks. til grillede retter eller moden ost. Ifølge producenten kan den gemmes i 20 år og fortsat udvikle sig i flasken. Producenten anbefaler dekantering før den serveres, det må komme an på ens personlige præferencer mener importøren.

 

Vinen holder 13,0% alkohol.